A zöldbanán liszt banán ízű? – Nem, mivel az éretlen banán kerül feldolgozásra mielőtt elindulna a gyümölcs cukrosodási folyamata. Így leginkább semleges karakterű, természetes íze van.

Milyen színű a Yungas zöldbanán liszt? – A Yungas zöldbanán liszt színe kissé „homokszínű”, szürkés bézs tónusú.

Mit tegyek, ha a zöldbanán lisztből sütött süteményeim nem dagadnak fel, nem kelnek meg megfelelően? – A megfelelően kelt tészta eléréséhez használjon gluténmentes sütőport vagy útifűmag héjat, gluténmentes szódabikarbónát, pluszban hozzáadott tojásfehérjét, esetleg élesztőt. Ha érzékeny rá, ez utóbbi kihagyható, a felsorolt anyagok remekül kiváltják

Mit tegyek, ha a süteménytésztáim omlanak és törnek? – A zöldbanán liszttel módszeresen kell dolgozni. Javasolt a liszthez kis langyos vizet adni az elején, majd az összegyúrás után a masszát 15-20 percre félretenni. Utána használhat áztatott chia magot, akár utifű maghéjat, felolvadt állati zsiradékot vagy kókuszzsírt, és kellő mennyiségű tojást a megfelelő kohézió eléréséhez. A tojás fehérje kimondottan lazítja a tésztát. Ha tojás érzékenysége van, a felsorolt alapanyagok is elégségesek.

Mit tegyek, ha túl szárazak a süteményeim? – Ha kellő nedvességet tartalmaz a süteménytészta alap a sütési idő első felében süssünk fedetlen edényben, majd a másik felében fedjük le fóliával a tepsinket, míg a sütemény el nem készül. Az edény/tepsi kikenéséhez használjunk jó minőségű olajat, állati zsiradékot, ha fogyaszt tejterméket akkor esetleg vajat, amennyiben nem akkor ghee-t.

Hol kell tárolni a Yungas zöldbanán lisztet? – A zöldbanán liszt tárolási formája nem különbözik a többi hagyományos lisztnél megszokottaktól. Száraz, hűvös helyen tartandó, a gondosan visszazárt csomag akár hűtőben is tárolható.

Miben különbözik a Yungas gluténmentes zöldbanán liszt a többi gluténmentes liszttől? – A zöldbanán liszt fő jellemzője hogy rezisztens keményítőket tartalmaz,melyeknek a szervezetben való felszívódása és az anyagcserére való hatása eltér a többi keményítő fajtától. Ezen kívül rost,kálium,magnézium,és vasforrás.A Yungas gluténmentes zöldbanán liszt tulajdonságait a Miért hasznos? menüpontban részletesen tárgyaljuk.

Hogyan készül a Yungas zöldbanán liszt? – A zöldbanán liszt készítése szigorú minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve, biztonságos üzemi körülmények között történik. A készítésről bővebben a Hogyan készül? menüpontban részletesen olvashat.

Mit tudok sütni a Yungas zöldbanán lisztből? – Mindent. Legyen szó süteménytészta alapról: piskóta, linzer alapokról, kenyér vagy péksütemény tésztákról, pogácsákról. De adalékként különböző kásákhoz, bébiételekhez vagy levesek-szószok sűrítéséhez is kitűnően használható. Próbálja ki, hogy az eddig hagyományosan használt gluténmentes (vagy akár gluténtartalmú) lisztjeit Yungas gluténmentes zöldbanán liszttel helyettesíti. Az eredmény jóval ínyencebb és egészségesebb lesz! Konkrét receptekről a Receptek zöldbanán lisztből menüpontunkból tájékozódhat.

Lehet-e készíteni  zöldbanán lisztet házi körülmények között? – A banán liszt készítése speciális,nagy szakértelmet igénylő folyamat. A banán érési ciklusa alatt változások történnek a gyümölcs külsejében, fizikai állagában és kémiai összetételében is,amely nagyban meghatározza az őrlemény minőségét.Ezért teljes értékű élelmi anyagot házi körülmények között nem lehet készíteni.

Yungas zöldbanán liszt kedvező áron. Rendeljen most!