Banános yin-jang csokigolyók (Nyers, élő enzimes)

Categories:Kekszek

Banán csoki golyó

Hozzávalók:

 

½ db banán
1 ek Yungas zöldbanán liszt
1 tk citrom friss leve
1 ek natúr (holland) kakaó por
1 marék durvára tört mandula (lehet dió, török mogyoró, makadámdió, kesudió, vagy amit szeretünk,ízlés szerint.)


Elkészítés:

 

Egy tálba tesszük a hámozott banánt, ráöntjük a citromlevet és villával pépesítjük.

  1. Hozzákeverjük a Yungas zöldbanán liszt ¾-részét.
  2. Megfelezzük a masszát. A világoshoz tesszük még a maradék zöldbanán liszt ¼-ét és jól elkeverjük.
  3. A másik fél masszához tesszük az egész kakaóport.
  4. Mindhét masszából külön-külön, vizes kézzel kis golyókat formálunk, és egy kis mély tálkába öntött magreszelékben, finoman megforgatjuk. A natúrt teljesen bevonva a törmelékkel, a kakaósat csak félig, hogy látható és megkülönböztethető legyen.
  5. Hűtőben tárolva, pár napig eláll…

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL