1
augusztus
Banános yin-jang csokigolyók (Nyers, élő enzimes)
Hozzávalók:
½ db banán
1 ek Yungas zöldbanán liszt
1 tk citrom friss leve
1 ek natúr (holland) kakaó por
1 marék durvára tört mandula (lehet dió, török mogyoró, makadámdió, kesudió, vagy amit szeretünk,ízlés szerint.)
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a hámozott banánt, ráöntjük a citromlevet és villával pépesítjük.
- Hozzákeverjük a Yungas zöldbanán liszt ¾-részét.
- Megfelezzük a masszát. A világoshoz tesszük még a maradék zöldbanán liszt ¼-ét és jól elkeverjük.
- A másik fél masszához tesszük az egész kakaóport.
- Mindhét masszából külön-külön, vizes kézzel kis golyókat formálunk, és egy kis mély tálkába öntött magreszelékben, finoman megforgatjuk. A natúrt teljesen bevonva a törmelékkel, a kakaósat csak félig, hogy látható és megkülönböztethető legyen.
- Hűtőben tárolva, pár napig eláll…
Vélemény, hozzászólás?