16
november
Magvas paleo zöldbanán kenyér (tojás mentes!)
Hozzávalók:
3 evőkanál (púpos) Yungas Zöldbanánliszt
1 evőkanál szódabikarbóna + ½ friss citrom leve (helyettesítheti áztatott chiamag is)
1 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál Himalaya, Parajdi, vagy Tiszta só
3 + 1 evőkanál szezámmag
3 + 1 evőkanál lenmag (a felét darálóval megnyitva)
3 + 1 evőkanál napraforgómag
3 + 1 evőkanál tökmag
3 + 1 evőkanál mák (frissen darálva)
1 evőkanál méz (opcionális)
3 evőkanál zsír (vagy olívaolaj)
500 g (1/2 liter) langyos víz (vagy lehet felesben kókusz, vagy mandulatej is)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
- Tegyük a hozzávalókat egy tálba, és alaposan keverjük össze. (Célszerű a vízbe beletenni fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd a végén hozzáadni az olajat, és zárásul a citromlevet is)
- Béleljük ki a tepsinket, vagy a kenyérformánkat sütőpapírral.
- Öntsük a keveréket a tepsibe vagy a formába és tegyük félre 30 percig emelkedni. (megkelni)
- A +1 evőkanálnyi magkeveréket szórjuk a tetejére is. Ezután süssük 50-60 percig, amíg teljesen át nem sül. (Tűpróba!)
- Rácson kihűtjük és szeleteljük, és tálaljuk.
- Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak is!
Vélemény, hozzászólás?