Magvas paleo zöldbanán kenyér (tojás mentes!)

Categories:Kenyerek

Zöldbanán paleo sokmagos kenyér

Hozzávalók:

3 evőkanál (púpos) Yungas Zöldbanánliszt
1 evőkanál szódabikarbóna + ½ friss citrom leve (helyettesítheti áztatott chiamag is)
1 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál Himalaya, Parajdi, vagy Tiszta só
3 + 1 evőkanál szezámmag
3 + 1 evőkanál lenmag (a felét darálóval megnyitva)
3 + 1 evőkanál napraforgómag
3 + 1 evőkanál tökmag
3 + 1 evőkanál mák (frissen darálva)
1 evőkanál méz (opcionális)
3 evőkanál zsír (vagy olívaolaj)
500 g (1/2 liter) langyos víz (vagy lehet felesben kókusz, vagy mandulatej is)


Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
  2. Tegyük a hozzávalókat egy tálba, és alaposan keverjük össze. (Célszerű a vízbe beletenni fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd a végén hozzáadni az olajat, és zárásul a citromlevet is)
  3. Béleljük ki a tepsinket, vagy a kenyérformánkat sütőpapírral.
  4. Öntsük a keveréket a tepsibe vagy a formába és tegyük félre 30 percig emelkedni. (megkelni)
  5. A +1 evőkanálnyi magkeveréket szórjuk a tetejére is. Ezután süssük 50-60 percig, amíg teljesen át nem sül. (Tűpróba!)
  6. Rácson kihűtjük és szeleteljük, és tálaljuk.
  7. Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL