23
március
Mákos zöldbanán pite
– Hozzávalók a tésztához:
5 ek (csapott) Yungas zöldbanánliszt
3 evőkanál kókuszliszt
4 db tojás
3 ek zsír
1 tk szódabikarbóna
½ citrom leve
Fél mkk só
Kb. 5 ek víz
– Hozzávalók a mákkrémhez:
10 ek frissen őrölt mák, (ebből lehet 2 ek pellet, opcionális)
4 ek zsír
3 db tojás
2 ek méz
1 marék mazsola
2 dl kókusztej (mandulatej, kesudió tej..)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 150 ° C –ra,a tepsinket béleljük ki sütőpapírral.
- Alaposan keverjük össze a tészta hozzávalóit, csak annyi vizet öntsünk hozzá,hogy a tészta kenhető legyen.
- A sütőpapírra öntsük rá, kenjük el egyenletes arányban a tésztát.
- A kókuszzsír kivételével a mákkrém hozzávalóit alaposan keverjük össze, a magtejben állandó keverés mellett, kicsit főzzük meg.
- Amikor a mák és a pellet összefőtt, keverjük bele a zsírt, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára.
- Az előmelegített sütőben 20 percig süssük. (A sütés végén a mákkrém puha állagú lesz, kihűlés közben a zsír visszadermedése miatt a mákon egy „hártya” keletkezik,ez a folyamat normál része.)
- A mákos zöldbanán pite tetejét megkenhetjük paleo-csokival, szórjuk meg ízlés szerint mazsolával, vagy tejszínes máköntettel is kínálhatjuk…
számomra az eddigi paleo lisztek közül a legjobban használható sütéshez,süritéshez stb. és étvágycsökkentéshez