16
november
Mézeskalácsos Yungas-banánkeksz
Hozzávalók:
3 ek kókuszzsír
2 ek méz
3 tojás
2 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 ek (púpos) mandulaliszt
2 ek darált dió
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tk citrom friss leve
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
5 ek paleo csokoládé (bevonni a kész tallérokat)
Díszítéshez egyéb kedvencek, pl kókuszreszelék, dió, aszalt gyümölcs stb.
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180C-ra.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk.
- Minden összetevőt összekeverünk egy tálban a legvégén hozzáadva a citrom levét.
- A sodrófát bevonjuk folpackkal, (hogy ne ragadjon a tészta), deszkán kinyújtjuk, süti kiszúróval formára szaggatjuk.
- Sütőpapírra tesszük, a sütőben 180C-on 8-12 percig sütjük, ameddig a széle aranybarna lesz.
- Kihűtjük, mert melegen könnyen törik!
- Ha meghűlt, paleo csokival a felét bevonjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk (pl. teasüteményes dobozban).
Vélemény, hozzászólás?