23
március
Paleo zöldbanán desszert
Hozzávalók:
3 ek Yungas zöldbanánliszt
3 ek méz
3 felvert tojás
1 teáskanál vanília őrlemény vagy esszencia
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
150 ml mandula,vagy kókusztej
2 ek citromlé
300 ml friss, apró, bogyós gyümölcs pl.ribizli (ízlés szerinti, ez ki is hagyható)
1 késhegynyi útifűmaghéj liszt
Elkészítés:
- Helyezzük a Yungas zöldbanán-lisztet, a mézet, felvert tojást, vanília-kivonatot, szódabikarbonát, sót, mandulatejet és a citromlevet, útifűmaghéjat egy tálba, és addig keverjük, amíg homogénné összekeveredik. (Ennél a receptnél az összetevők sorrendje nem fontos)
- Adjuk hozzá az apró bogyós gyümölcsöt,majd sütőpapírral bélelt tortaformában kisütjük 150 C-on 25-30 percig,ill. amíg kisül.
- Ízlésesen tálaljuk, és élvezzük! (A fotón serpenyőben készült.)
a tepsiméretét légyszives megadni köszönettel vera