23
március
Sárgabarackos datolya szelet
Hozzávalók:
6 ek apróra szeletelt, hámozott sárgabarack, vagy „mindenmentes” sárgabarack lekvár
2 ek Yungas zöldbanánliszt
3 ek magotott, apróra szeletelt datolya
2 ek kókuszreszelék
2 ek állati zsiradék
1 tojás
1 teáskanál glutén mentes szódabikarbóna
½ citrom friss leve
Elkészítés:
- Minden összetevőt helyezzünk egy nagy tálba, majd alaposan keverjük össze. (mixerrel közepes sebességen kb 40-60 másodperc alatt elvégezhető.) Ennél a receptnél nincs jelentősége az alapanyagok felhasználási sorrendjének.
- A tésztát egyenletesen elosztva tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd helyezzük a sütőbe.
- 150 ° C hőmérsékleten süssük 30 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz.
- Tortarácson kihűtve négyzet alakúra szeleteljük.
Vélemény, hozzászólás?