Yungas almás-fahéjas sütemény

Categories:Sütemények

Almás fahéjas süti

Hozzávalók:

3 ek zsír
500-550gr  hámozott, magozott alma 8 szeletre vágva, majd fél cm-es szeletekre vagdosva…
2 ek  Yungas zöldbanán-liszt
1 ek méz (vagy kókuszvirágcukor,vagy 1 mkk morzsolt stevia levél)
2 tk szódabikarbóna
½ citrom friss leve
½ teáskanál só
1 tk őrölt fahéj
1 ek Cocomas kókusztejszín + 100 ml víz /vagy100 ml kókusztej
2 nagyobb méretű tojás
2 tk reszelt narancshéj (lehetőleg BIO narancsból)
1 tk reszelt citromhéj (lehetőleg BIO citromból)


Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Kenjünk ki egy tortaformát zsírral.
  2. Egy közepes méretű tálba keverjük össze a lisztet, mézet, szódabikarbónát, sót, fahéjat.
  3. Egy nagyméretű tálba öntsük a zsírt, kókusztejet, egész tojásokat, narancs és citrom héját, majd kezdjük fölverni/mixelni habosra.
  4. Tegyük a már kész száraz és a nedves hozzávalókat külön tálba, és jó alaposan keverjük össze, amíg egy sima tészta alapot nem kapunk a legvégén a citromlével lazítva.
  5. Öntsük a tésztakeverék felét a tavaszi formába.
  6. Most helyezzük az almaszeleteket a formába,töltsünk rá ismét tésztakeveréket, majd ismét almaszeleteket, rétegelve míg el nem fogy.
  7. Győződjünk meg róla, hogy az almaszeleteket teljesen elfedi a tésztakeverék. Amennyiben nem, teljesen nyomjuk bele a még kilátszó almaszeleteket a keverékbe.
  8. Süssük 45-50 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz.
  9. Miután kisült, tegyük félre 30 percig hűlni. Friss gyümölccsel együtt tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL