23
március
Yungas csokiálom
Hozzávalók:
3 ek zsír (vagy ghee)
1 ek méz *
100gr apróra tört jó minőségű étcsokoládé *
3 tojás
3 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
35 gr holland kakaópor *
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
2 marék durvára vágott dió, de lehet török mogyoró, kesudió, vagy egyéb olajos mag
1 marék mazsola (Opcionális)
* Magas kakaótartalmú csokoládéval, vagy saját készítésű paleo-csokival (100gr) kiválthatóak a * -ozott a alapanyagok.
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral, vagy kenjünk ki a zsiradékkal.
- Helyezzük a zsírt, a mézet és a csokoládét egy nagy serpenyőbe,és közepes lángon hevítve alaposan kevergessük össze.
- Ezután vegyük le a tűzről, majd amikor már nem forró, üssük hozzá a felvert tojásokat is.
- Külön tálba keverjük össze a zöldbanánlisztet, a kakaót és a szódabikarbónát, (mazsolát), majd öntsük hozzá a csokis keveréket,és alaposan keverjük össze. A végén pedig adjuk hozzá a durvára vágott diót, legutoljára pedig a citrom levét, és keverjük el a tésztaalapban.
- Tésztánkat öntsük az előkészített tepsinkbe, majd előmelegített sütőben 25-30 percig süssük. (Tűpróba!)
Ha nincs benne mazsola, akkor tálaláskor megkínálhatjuk gyümölcsökkel, vagy banános csokikrémmel…
Vélemény, hozzászólás?