16
november
Yungas finom keksz
Hozzávalók:
2 ek kókuszzsír
1 ek méz
1 tojás
1 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tk citrom friss leve
1 ek mandula (tisztítva, aprítva) + a díszítéshez
5 ek paleo csokoládé (bevonni a kész tojásokat)
1 ek forróvíz
Banán a díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180C-ra.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk.
- Minden összetevőt összekeverünk egy tálban, a legvégén hozzáadva a makadámdió darát, a csoki darabkákat majd a citrom levét.
- Vizes kézzel kis golyókat formálunk, a sütőpapírra tesszük, és egy villával lelapítjuk, vagy egy muffin sütőbe, vagy akár fél tojás sütő formába kanalazzuk. (Fotó)
- A sütőben 180C-on 15 percig, barnulásig sütjük.
- Kihűtjük, mert melegen könnyen törik!
- Ha meghűlt, akkor lehet kakaós-banánkrémmel* összeragasztani a 2 felet, és paleo csokival az így kapott fél tojást bevonni. Rögtön tálalható is.
*Kakaós banánkrém: 1db közepes banánt villával pépesítünk, hozzá 1-2 ek natur, jó minőségű ” Holland” kakaóport keverünk. Több-kevesebb kakaóval a banán méretéhez, lehet játszani a banánkrém állagával…
Vélemény, hozzászólás?