Yungas finom keksz

Categories:Kekszek

Finom keksz

Hozzávalók:

 

2 ek kókuszzsír
1 ek méz
1 tojás
1 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tk citrom friss leve
1 ek mandula (tisztítva, aprítva) + a díszítéshez
5 ek paleo csokoládé (bevonni a kész tojásokat)
1 ek forróvíz


Banán a díszítéshez (opcionális)



Elkészítés:

 

  1. Előmelegítjük a sütőt 180C-ra.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk.
  3. Minden összetevőt összekeverünk egy tálban, a legvégén hozzáadva a makadámdió darát, a csoki darabkákat majd a citrom levét.
  4. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, a sütőpapírra tesszük, és egy villával lelapítjuk, vagy egy muffin sütőbe, vagy akár fél tojás sütő formába kanalazzuk. (Fotó)
  5. A sütőben 180C-on 15 percig, barnulásig sütjük.
  6. Kihűtjük, mert melegen könnyen törik!
  7. Ha meghűlt, akkor lehet kakaós-banánkrémmel* összeragasztani a 2 felet, és paleo csokival az így kapott fél tojást bevonni. Rögtön tálalható is.

*Kakaós banánkrém: 1db közepes banánt villával pépesítünk, hozzá 1-2 ek natur, jó minőségű ” Holland” kakaóport keverünk. Több-kevesebb kakaóval a banán méretéhez, lehet játszani a banánkrém állagával…

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL