15
július
Yungas, lekváros, banános, diós, ízes zöldbanán-kekszek
Hozzávalók:
2 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
2 tojás
1 evőkanál méz,vagy 1 teáskanál stevia-eritritol örlemény
2 evőkanál zsír
½ mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
½ mokkáskanál fahéj (őrölt)
Díszítéshez banán, dióbél, gyümölcsíz, mandula, paleo csokoládé, stb. ízlés szerint…
Elkészítés:
- A zsírt az édesítővel és a tojásokkal jól kikeverjük.
- Szódabikarbónát a fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük,
- Majd fokozatosan egymáshoz keverjük, és ehhez lassan hozzáadagoljuk a Yungas zöldbanán lisztet, legvégül a citromlevet.
- Az egész tésztából, nedves kézzel golyókat formálunk.
- Nedves újjal a tetejébe egy kis kráter szerű mélyedést formálunk
- Áfonya, szilva, eper, vagy bármilyen más, mindenmentes lekvárral, vagy gyümölcsízzel kitöltjük a mélyedést.
- Lehet dióbéllel és más kedvelt magokkal is díszíteni.
- 180C°-on 15-20 percig sütni.
Rácson kihűtés után tálalható, vagy tovább díszíthető, pl. egy kis paleos csokit kenve a tetejére, banánvirág karikákkal koronázhatjuk és azonnal fogyaszthatjuk…
Vélemény, hozzászólás?