29
július
Yungas makadámtallér (Fehér csokis)
Hozzávalók:
3 ek kókuszzsír
1 tk méz, (vagy 1mkk kókuszvirág cukor)
1 tojás
2 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tk citrom friss leve
1 ek makadámdió (tisztítva, aprítva) + a díszítéshez
5 ek paleo csokoládé (bevonni a kész tallérokat)
2 ek paleo fehércsokoládé * darabok (opcionális)
*(Paleo fehércsokoládé = kókuszzsír+kókusztejpor+édesítő)
**(Paleo étcsokoládé = kókuszzsír+natur, jó minőségű” Holland” kakaópor+édesítő)
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 180C-ra.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy kizsírozunk.
- Minden összetevőt összekeverünk egy tálban, a legvégén hozzáadjuk a makadámdió darát, a csoki darabkákat és a citrom levét.
- Vizes kézzel kis golyókat formálunk, a sütőpapírra tesszük, és vagy egy homorú talpú pohár aljával, vagy villával lelapítjuk. (Érdemes az üvegtalpra kis folpack darabot simítani, akkor könnyebben elválik a mintázótól, és nem ragad rá)
- A sütőben 180C-on, 15-20 percig sütjük.
- Kihűtjük, mert melegen könnyen törik!
- Ha meghűlt, paleo csokival a felét bevonni, és hűvös helyen tárolni..
Vélemény, hozzászólás?