23
március
Yungas törökmogyorós pite
Hozzávalók:
3 ek zsír
200gr jó minőségű étcsokoládé,vagy paleo csokoládé
2 ek méz
2 tojás, enyhén felverve
2 teáskanál gluténmentes szódabikarbóna
½ citrom leve
2 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 marék (70 gr) darált/tört törökmogyoró
100g fehér csokoládé (opcionális, de kiváltható ét csokival is)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra,a tepsinket béleljük ki sütőpapírral.
- Kis lángon olvasszuk meg a zsírt és az étcsokoládét egy serpenyőben,majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mézet, és keverjük kb.5 percig. Ezután tegyük félre, és hagyjuk hűlni 5 percig.
- Keverjük össze a zöldbanánliszttel a tojást, a szódabikarbónát, a darált törökmogyorót, és az aprított fehér csokit, végül a citrom levét.
- A hozzávalókat most öntsük egybe, alaposan keverjük össze, és a tésztát töltsük az előre kibélelt tepsibe, majd süssük kb.25 percig, – illetve amíg teljesen átsül. (tűpróba!)
- Hagyjuk kihűlni,majd tálalás előtt négyzet alakú formákra szeleteljük.
Megjegyzés: A törökmogyoró helyett használhatunk más, – ízlés szerinti őrleményeket. (pl. mandula, makadámdió, stb…)
Vélemény, hozzászólás?