23
március
Yungas túlélő zöldbanánkenyér
Hozzávalók:
3 evőkanál méz, (vagy 3ek kókuszvirágcukor)
2 közepes méretű érett, pépesített banán
1 evőkanál zsír (vagy ghee)
3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanánliszt
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ friss citrom leve (vagy 4 teáskanál gluténmentes sütőpor)
2 evőkanál kókusztej
2 tojás
½ teáskanál fahéj
3 evőkanál zsír, (vagy 2 teáskanál paleolaj vagy olívaolaj (transzzsírokat nem tartalmazó növényi olaj)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 ° C -ra.
- Öntsük össze az olvasztott zsírt, a mézet, a tojást, a banánpépet,és az olajat, majd alaposan keverjük össze.
- Adjuk hozzá a zöldbanánlisztet, a fahéjat majd folytassuk a keverést.
- Oldjuk fel kókusztejben a szódabikarbónát és adjuk hozzá a keverékünkhöz.
- 5 percig keverjük,amíg a hozzávalók jól össze nem érnek, a végén adjuk hozzá a citrom levét, majd sütőpapírral bélelt tepsiben ,vagy kizsírozott kenyérformában süssük 30-35 percig. (Tűpróba!)
- „Porrá darált” kókuszvirágcukorral megszórva vadíthatjuk. (ez ízlés szerint kihagyható)
- Rácson kihűtjük és szeleteljük, és tálaljuk.
Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak is!
Vélemény, hozzászólás?