Yungas túlélő zöldbanánkenyér

Categories:Kenyerek

Yungas túlélő banánkenyér

Hozzávalók:

3 evőkanál méz, (vagy 3ek kókuszvirágcukor)
2 közepes méretű érett, pépesített banán
1 evőkanál zsír (vagy ghee)
3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanánliszt
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ friss citrom leve (vagy 4 teáskanál gluténmentes sütőpor)
2 evőkanál kókusztej
2 tojás
½ teáskanál fahéj
3 evőkanál zsír, (vagy 2 teáskanál paleolaj vagy olívaolaj (transzzsírokat nem tartalmazó növényi olaj)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C -ra.
  2. Öntsük össze az olvasztott zsírt, a mézet, a tojást, a banánpépet,és az olajat, majd alaposan keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a zöldbanánlisztet, a fahéjat majd folytassuk a keverést.
  4. Oldjuk fel kókusztejben a szódabikarbónát és adjuk hozzá a keverékünkhöz.
  5. 5 percig keverjük,amíg a hozzávalók jól össze nem érnek, a végén adjuk hozzá a citrom levét, majd sütőpapírral bélelt tepsiben ,vagy kizsírozott kenyérformában süssük 30-35 percig. (Tűpróba!)
  6. „Porrá darált” kókuszvirágcukorral megszórva vadíthatjuk. (ez ízlés szerint kihagyható)
  7. Rácson kihűtjük és szeleteljük, és tálaljuk.

Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak is!

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL