16
november
Yungas zöldbanán kenyér
Hozzávalók:
3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanánliszt
2 evőkanál méz, vagy kókuszvirág cukor
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
1 teáskanál só
2 teáskanál xantán, (vagy szentjánoskenyér liszt)
3 tojás
4 evőkanál zsír, (vagy ghee)
1 ½ csésze meleg kókusz vagy mandulatej
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
- Keverjük össze a szódabikarbónát a zöldbanánlisztet, a sót, és a xantángumit.
- A zsírt és a mézet olvasszuk fel a meleg tejben és adjuk hozzá a keverékünkhöz.
- Ezután a tojással is jó alaposan keverjük össze. Majd a legvégén öntsük hozzá a citrom levét, és lazán keverjük át.
- Tegyük félre a kenyeret langyos helyre, konyharuhával letakarva és hagyjuk kelni.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elhelyezve, vagy kenyérformában süssük 30-35 percig,illetve amíg átsül. (Tűpróba)
- Rácson kihűtjük és szeleteljük, majd tálaljuk.
Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak!
Vélemény, hozzászólás?