Yungas zöldbanán kenyér (diós)

Categories:Kenyerek

Yungas zöldbanán kenyér diós

Hozzávalók:

3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanániszt
2-3 közepes méretű, érett banán pépesítve
50 gr olvasztott zsír (vagy ghee)
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ citrom friss leve
3-5 evőkanál kókusztej (vagy 2 teáskanál kókusztejszín)
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál szerecsendió (opcionális)
2 nagyobb tojás
2 evőkanál zsir
75 gr magozott datolya pépesítve
Néhány szem dióbél a tetejére díszítésnek


Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
  2. Keverjük össze a tojást és a banánpépet
  3. Keverjük hozzá az olvasztott zsírt, mézet.
  4. Adjuk hozzá a Yungas zöldbanánlisztet, a fahéjat, a szerecsendiót és folytassuk a keverést.
  5. A kókusztejben oldjuk föl a szódabikarbónát, és a datolyával együtt adjuk a tésztához. Majd alaposan keverjük össze, amíg minden összetevő jól összeérik.
  6. Legvégén, lazán keverjük hozzá a citrom levét.
  7. Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztaalapot.
  8. Szórjuk meg a tetejét egyenletesen (a kókuszvirág cukorral – opcionális), a dióbéllel díszítsük, amelyet kissé süllyesszünk a tésztába.
  9. Süssük kb 40 percig, ill. amíg megfelelően átsül. (Tűpróba!)
  10. Kihűlve szeleteljük, és élvezzük a zöldbanán kenyerünk ínyenc friss ízét!

One Comment

  1. Ana
    AnaVálasz
    09:10 2015-11-15

    Üdvözlöm!

    Éppen kezdtem volna elkészìteni a receptet, amikor làtom hogy hiànyosan hibàs.
    3-as lépés: keverjek hozzá mézet. No de mennyit? Méz nem szerepel a hozzàvalók között.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL