16
november
Yungas zöldbanán kenyér (diós)
Hozzávalók:
3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanániszt
2-3 közepes méretű, érett banán pépesítve
50 gr olvasztott zsír (vagy ghee)
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ citrom friss leve
3-5 evőkanál kókusztej (vagy 2 teáskanál kókusztejszín)
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál szerecsendió (opcionális)
2 nagyobb tojás
2 evőkanál zsir
75 gr magozott datolya pépesítve
Néhány szem dióbél a tetejére díszítésnek
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
- Keverjük össze a tojást és a banánpépet
- Keverjük hozzá az olvasztott zsírt, mézet.
- Adjuk hozzá a Yungas zöldbanánlisztet, a fahéjat, a szerecsendiót és folytassuk a keverést.
- A kókusztejben oldjuk föl a szódabikarbónát, és a datolyával együtt adjuk a tésztához. Majd alaposan keverjük össze, amíg minden összetevő jól összeérik.
- Legvégén, lazán keverjük hozzá a citrom levét.
- Béleljük ki a tepsinket sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztaalapot.
- Szórjuk meg a tetejét egyenletesen (a kókuszvirág cukorral – opcionális), a dióbéllel díszítsük, amelyet kissé süllyesszünk a tésztába.
- Süssük kb 40 percig, ill. amíg megfelelően átsül. (Tűpróba!)
- Kihűlve szeleteljük, és élvezzük a zöldbanán kenyerünk ínyenc friss ízét!
Üdvözlöm!
Éppen kezdtem volna elkészìteni a receptet, amikor làtom hogy hiànyosan hibàs.
3-as lépés: keverjek hozzá mézet. No de mennyit? Méz nem szerepel a hozzàvalók között.