Yungas zöldbanánliszt tallér


Zöldbanán liszt tallér

Hozzávalók:

2 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
3 ek zsír
4 cm hosszú vaníliarúd kikapart belseje
½ tk stevia-eritritol édesítő őrölve
1 e ek méz
2 mkk szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
1 morzsányi Himalaya, Parajdi, vagy Tiszta só

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170C°-ra.
  2. Tepsibe vágunk sütőpapírt, / vagy kizsírozzuk.
  3. Egy tálban összekeverjük a zsírt, a vaníliát, a mézet, az édesítőt, a sót.
  4. A Yungas. zöldbanán liszthez hozzá keverjük a szódabikarbónát.
  5. Majd a szárazanyag keveréket egyenletesen hozzákeverjük a zsíros édesítőshöz, és a legvégén adagoljuk a citrom levét.
  6. Az így elkészült tésztából bő, teáskanálnyi adagokból kis golyókat formázunk, (ha kell nedves kézzel) és a sütőpapírra helyezzük, sorban.
  7. Vagy villával lelapítva díszítjük, vagy egy homorú talpú pohár aljára folpackot simítunk, és minden kis gombócot domborúra lapítunk (mint a fotón).
  8. Előmelegített sütőbe, 170C°-on 10-12 percig sütjük.
  9. Hagyjuk kihűlni, mert melegen sérülékeny

Kakaós banánkrémmel, lekvárral, paleos mogyorókrémmel is összeragaszthatóak, valamint banánszeleteket közécsúsztatva, tovább is ízesíthetőek…

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL