15
július
Yungas zöldbanánliszt tallér
Hozzávalók:
2 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
3 ek zsír
4 cm hosszú vaníliarúd kikapart belseje
½ tk stevia-eritritol édesítő őrölve
1 e ek méz
2 mkk szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
1 morzsányi Himalaya, Parajdi, vagy Tiszta só
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 170C°-ra.
- Tepsibe vágunk sütőpapírt, / vagy kizsírozzuk.
- Egy tálban összekeverjük a zsírt, a vaníliát, a mézet, az édesítőt, a sót.
- A Yungas. zöldbanán liszthez hozzá keverjük a szódabikarbónát.
- Majd a szárazanyag keveréket egyenletesen hozzákeverjük a zsíros édesítőshöz, és a legvégén adagoljuk a citrom levét.
- Az így elkészült tésztából bő, teáskanálnyi adagokból kis golyókat formázunk, (ha kell nedves kézzel) és a sütőpapírra helyezzük, sorban.
- Vagy villával lelapítva díszítjük, vagy egy homorú talpú pohár aljára folpackot simítunk, és minden kis gombócot domborúra lapítunk (mint a fotón).
- Előmelegített sütőbe, 170C°-on 10-12 percig sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, mert melegen sérülékeny
Kakaós banánkrémmel, lekvárral, paleos mogyorókrémmel is összeragaszthatóak, valamint banánszeleteket közécsúsztatva, tovább is ízesíthetőek…
Vélemény, hozzászólás?