Hántolt földi mandula liszt 500g

2.190 Ft

A fáraók ajándéka a „túlélés növényéből”

Termékleírás

Hántolt földi mandula liszt 500g

A fűfélék családjába tartozó növényt méltán nevezik a túlélés növényének,mivel napi 30 gr. földi mandula elfogyasztása,a mindennapi táp és vitál anyag szükségletünket fedezni tudja! A földi mandula feldolgozása során a belőle készült termékek rosttartalmát az ideális szintre (4-6%) állítják be,melyet a gumó hántolása (koptatása) során végeznek. A hántolási eljárás- amely történhet száraz mechanikus,illetve nedves koptatással,- kuriózumnak számít a földi mandula feldolgozásban,és nagyon kevés helyen végzik. A koptatás során a gumó megszabadul a fitinsav tartalmától,amely diszkonfort érzést okozhat a fogyasztónál.

-A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek,amelyeket szitálással szétválasztanak,illetve osztályoznak.

A tigrismogyoró liszt egyik fő jellemzője,hogy viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel,ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.

A hántolt földi mandula liszt hivatott kiváltani az autoimmun betegek számára nem ajánlott maglisztek fogyasztását. Fogyasztása megoldás lehet a dió és mandulafélékre allergiásoknak is,természetéből fakadóan gluténmentes. A földi mandulát magas olajtartalma és ideális olajsav összetétele miatt nem tanácsos kipréselni,hiszen olajai hordozzák a jótékony esszenciáját. A hidegsajtolás során visszamaradt földi mandula présmaradék hasonlóan sok más magliszthez,jóval szegényebb tápértékű élelmi anyag.

A konyhatechnológiailag jól használható földi mandula lisztből kenyerek, süteményfélék,illetve egyéb pék és cukrászipari termékek számtalan variációja állítható elő. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A belőle készült termékek nem „ropognak úgy a fogak alatt”,sokkal lágyabbak,omlósabbak. A földi mandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag amely a paleo,vegán,LCHF,cukorbeteg,ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.


Beltartalmi értékek 100 g termékben:
Zsír: 25- 30 g
Ebből:
Telített zsírsav: 1,5g

Omega6 zsírsav:11-13%
Olajsav: 70 – 72%
Energia: 430 – 500 Kcal
Összes szénhidrát: 45 – 48 g

Melyből cukor: 18 – 19 g
Nyers rosttartalom: 3,5 – 4g
Fehérje: 5 – 6 g
Keményítő: 25 – 27 g


Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Hántolt földi mandula liszt 500g” értékelése elsőként