23
március
Édesburgonyás gyömbér muffin Yungas módra
Hozzávalók:
45 dkg főtt édesburgonya püré
1 ek (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 tk szódabikarbóna
½ citrom friss leve
2 db tojás
2 ek zsír
2 ek reszelt friss gyömbér, (vagy 2 tk őrölt gyömbért)
2 evőkanál méz, (vagy 3 evőkanál kókuszvirág cukor)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
- Keverjük össze egy tálba a száraz hozzávalókat, külön tálba a többi hozzávalót, legvégén a citrom levét.
- Ez után öntsük össze őket, és keverjük alaposan, míg a keverék jól össze nem érik.
- Tegyük a muffin tészta alapot muffin sütő formába (lehetőség szerint használjunk muffin papírt, ha nincs szilikon formánk).
- Süssük 35-40 percig, vagy amíg rendesen át nem sül. (Tűpróba!)
Vélemény, hozzászólás?