Gyümölcsös zöldbanán csoda

Categories:Sütemények

Cseresznyés zöldbanán csoda

Hozzávalók:

4 ek zsír
1 ek méz
2 tojás
3 ek Yungas Zöldbanánliszt
1 tk szódabikarbóna
½ citrom friss leve
100 ml kókusztej
300 ml málna, eper, meggy, cseresznye, stb (Ha fagyasztott málnát használ,ne olvassza ki használat előtt!)
1 tk útifűmaghéj


Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra.
  2. Kenjük ki állati zsiradékkal a tepsinket, és vékonyan szitáljuk be kókuszliszttel.
  3. Egy tálba keverjük össze a zsírt, és a mézet addig, amíg könnyűvé-puhává válik.
  4. Üssük hozzá a tojásokat, és keverjük (verjük fel) egyneművé.
  5. Most pedig keverjük hozzá először a lisztet, a szódabikarbónát, majd pedig utána a kókusztejet, az útifűmaghéjat, legvégén a friss citrom levét.
  6. Keverjük el a tésztában a gyümölcs ¼- ét, majd töltsük a serpenyőbe a gyümölcsös tésztánk maradék ¼ részét.
  7. Ezután a maradék málnát terítsük el egyenletesen a tésztán, és a legvégén pedig a még megmaradt ¼ tésztát helyezzük a süti tetejére elterítve.
  8. Süssük kb. 1 órát,amelynek az első fél órájában fólia nélkül,de a második felében célszerű fóliával letakarva befejezni a sütést.
  9. A sütés befejeztével még kb. 5 percet célszerű a sütőben hagyni a tepsit, majd tortarácson kihűtve fogyasztásra kész.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL