Yungas, lekváros, banános, diós, ízes zöldbanán-kekszek

Categories:Kekszek

Lekváros banán lisztes kekszek

Hozzávalók:

2 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
2 tojás
1 evőkanál méz,vagy 1 teáskanál stevia-eritritol örlemény
2 evőkanál zsír
½ mokkáskanál szegfűszeg (őrölt)
½ mokkáskanál fahéj (őrölt)
Díszítéshez banán, dióbél, gyümölcsíz, mandula, paleo csokoládé, stb. ízlés szerint…


Elkészítés:

  1. A zsírt az édesítővel és a tojásokkal jól kikeverjük.
  2. Szódabikarbónát a fahéjjal és szegfűszeggel összekeverjük,
  3. Majd fokozatosan egymáshoz keverjük, és ehhez lassan hozzáadagoljuk a Yungas zöldbanán lisztet, legvégül a citromlevet.
  4. Az egész tésztából, nedves kézzel golyókat formálunk.
  5. Nedves újjal a tetejébe egy kis kráter szerű mélyedést formálunk
  6. Áfonya, szilva, eper, vagy bármilyen más, mindenmentes lekvárral, vagy gyümölcsízzel kitöltjük a mélyedést.
  7. Lehet dióbéllel és más kedvelt magokkal is díszíteni.
  8. 180C°-on 15-20 percig sütni.

Rácson kihűtés után tálalható, vagy tovább díszíthető, pl. egy kis paleos csokit kenve a tetejére, banánvirág karikákkal koronázhatjuk és azonnal fogyaszthatjuk…

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL