Yungas zöldbanán kenyér

Categories:Kenyerek

Yungas zöldbanán kenyér

Hozzávalók:

3 evőkanál (púpos) Yungas zöldbanánliszt
2 evőkanál méz, vagy kókuszvirág cukor
2 teáskanál szódabikarbóna + ½ citrom frissen facsart leve
1 teáskanál só
2 teáskanál xantán, (vagy szentjánoskenyér liszt)
3 tojás
4 evőkanál zsír, (vagy ghee)
1 ½ csésze meleg kókusz vagy mandulatej


Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.
  2. Keverjük össze a szódabikarbónát a zöldbanánlisztet, a sót, és a xantángumit.
  3. A zsírt és a mézet olvasszuk fel a meleg tejben és adjuk hozzá a keverékünkhöz.
  4. Ezután a tojással is jó alaposan keverjük össze. Majd a legvégén öntsük hozzá a citrom levét, és lazán keverjük át.
  5. Tegyük félre a kenyeret langyos helyre, konyharuhával letakarva és hagyjuk kelni.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elhelyezve, vagy kenyérformában süssük 30-35 percig,illetve amíg átsül. (Tűpróba)
  7. Rácson kihűtjük és szeleteljük, majd tálaljuk.

Néhány napig hűtőben jól eltárolható, ha kiszárad, akkor remek bundás kenyér alapnak!

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL