Kapros-cukkinis zöldbanán pite Yungas módra

Categories:Piték

Kapros-cukkínis zöldbanán pite

Hozzávalók:

2 db átlagos nagyságú cukkini (ha nincs szezonja, kígyóuborkával is pótolható)
1 teáskanál só
2 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 db citrom leve, és a héja reszelve
2 evőkanál kapor
3 ek méz,
5 tojás
3 ek zsír
Kevés vanília aroma vagy esszencia
1 tk szódabikarbóna
1 ek kókuszliszt



Elkészítés:

  1. Reszeljük apróra a 3 cukkinit (vagy kígyóuborkát),forgassuk át a sóban,majd nyomkodjuk ki a levét
  2. Adjuk hozzá a zöldbanánlisztet,pont annyit hogy a reszelék összeálljon.
  3. Adjuk hozzá a mézet (kókuszcukrot-eritritet),a kaprot,a citromhéjat és a citromlevet,és a gluténmentes sütőport majd alaposan keverjük össze.
  4. Verjünk föl habosra 5 db tojásfehérjét külön,a sárgájához pedig adjunk hozzá további 10 dkg eritritet,ezt keverjük fehéredésig. Ezután keverjük tovább hozzáadva a 10 dkg olvasztott kókuszzsírt,és a vanília aromát.
  5. Miután ez megvan,ezt mind forgassuk bele a tésztába,majd legvégül adjuk hozzá a kókuszlisztet,hogy a tésztaalap összeálljon.
  6. Sütőpapírral bélelt jénai tepsibe öntsük,és előmelegített sütőben 150 ° C –on süssük 30-40 percig,amíg teljesen átsül.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL