23
március
Kapros-cukkinis zöldbanán pite Yungas módra
Hozzávalók:
2 db átlagos nagyságú cukkini (ha nincs szezonja, kígyóuborkával is pótolható)
1 teáskanál só
2 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 db citrom leve, és a héja reszelve
2 evőkanál kapor
3 ek méz,
5 tojás
3 ek zsír
Kevés vanília aroma vagy esszencia
1 tk szódabikarbóna
1 ek kókuszliszt
Elkészítés:
- Reszeljük apróra a 3 cukkinit (vagy kígyóuborkát),forgassuk át a sóban,majd nyomkodjuk ki a levét
- Adjuk hozzá a zöldbanánlisztet,pont annyit hogy a reszelék összeálljon.
- Adjuk hozzá a mézet (kókuszcukrot-eritritet),a kaprot,a citromhéjat és a citromlevet,és a gluténmentes sütőport majd alaposan keverjük össze.
- Verjünk föl habosra 5 db tojásfehérjét külön,a sárgájához pedig adjunk hozzá további 10 dkg eritritet,ezt keverjük fehéredésig. Ezután keverjük tovább hozzáadva a 10 dkg olvasztott kókuszzsírt,és a vanília aromát.
- Miután ez megvan,ezt mind forgassuk bele a tésztába,majd legvégül adjuk hozzá a kókuszlisztet,hogy a tésztaalap összeálljon.
- Sütőpapírral bélelt jénai tepsibe öntsük,és előmelegített sütőben 150 ° C –on süssük 30-40 percig,amíg teljesen átsül.
Vélemény, hozzászólás?