A banánliszt készítésének két formája ismeretes: főzetlen és előfőzött változatban.

A főzetlen zöldbanánból készülő liszt alapanyaga a hámozott, vagy hámozatlan  felszeletelt nyers zöldbanán, melyet speciális kemencében szárítanak, majd ezen folyamat után porrá őrölnek. Míg az előfőzött változatnál a hámozatlan zöldbanánt enyhén felfőzik, ügyelve arra, hogy ne főjön túl, és a gyümölcs beltartalmi értékei megmaradjanak. A főtt banánt ezután hideg vízbe teszik, és kézmelegre hűtik, majd meghámozzák. A hámozott zöldbanánt kb. 0,5 cm vastagságúra szeletelik, speciális kemencében kiszárítják, majd lisztté őrlik.
A főzetlen zöldbanán őrleményét süteménylisztként, míg az előfőzött változatot inkább biomassza előállítására,vagy  szárítva banánchips készítésére alkalmazzák. Mindkét változatnál a banántermést még zöld, éretlen állapotban szedik, gondosan ügyelve rá hogy ne induljon el a gyümölcs cukrosodási folyamata.


Yungas zöldbanán liszt kedvező áron. Rendeljen most!