Magvas paleo zöldbanánkenyér

Categories:Kenyerek

Magvas paleo zöldbanán kenyér

Hozzávalók:

4 evőkanál Yungas zöldbanánliszt
1 ek xantán, (vagy szentjánoskenyér liszt)
3 tojás
1 ½ teáskanál só
1 teáskanál Garam-masala (örölt, Indiai 5 fűszer keverék)
2 evőkanál zsír (vagy ghee)
1 teáskanál chiamag,
4 teáskanál útifűmag
1 teáskanál szódabikarbóna + ½ citrom friss leve (vagy gluténmentes sütőpor,esetleg élesztő)
1 evőkanál méz, vagy kókuszvirág cukor
300 ml meleg víz (vagy felesben lehet kókusz, és/vagy mandulatej is)
A zöldbanán kenyér tetejére magvak ízlés szerint, a fotón durvára őrölt török mogyoró, mézzel megcsorgatva (de lehet pl.lenmag, kendermag, chiamag…)

Elkészítés:

  1. A száraz hozzávalókat (Y. zb.liszt, só, xantán,) öntsük egy tálba,és alaposan keverjük össze.
  2. A mézhez adjuk hozzá a meleg vizet, a szódabikarbónát, jól keverjük el, tegyük félre.
  3. Most a szárazanyaghoz adjuk hozzá az olvasztott zsírt, a tojásokat, majd gondosan keverjük össze. (mixerrel a nagy sebességű „high speed” keverést válasszuk)
  4. Amíg a keverés zajlik, lassan és folyamatosan öntsük hozzá az a mézes-szódabikarbónás vizet,legvégül a citrom levét és folytassuk a keverést egészen addig,amíg egy könnyű krémes állagú tésztaalapot nem kapunk. (ez mixerrel kb.2-3 percet vesz igénybe)
  5. Egy előre, zsírral kikent tepsibe vagy kenyérformába öntsük bele a tésztát, és tegyük félre kelni kb 1 óra hosszára, langyos helyre. A pihentetés után megkenhetjük külön tojásfehérjével a tetejét,megszórhatjuk magvakkal, közécsorgatva a mézet is ízlés szerint.
  6. 180 C-on kb 35-40 percig sütjük, majd tortarácson kihűtve szeleteljük.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL