Hántolt földi mandula panír 500g

1.850 Ft

A fáraók ajándéka a „túlélés növényéből”

Termékleírás

Hántolt földi mandula panír 500g

Az állati eredetű élelmi anyagoknál a tojást tökéletes „bio kapszulának” szokták nevezni (a legértékesebb élelmi anyag az anyatej után). A növényi eredetű, élelmi anyagok közül ezt a címet a földi mandula (chufa, cyperus esculentus, tigris mogyoró) érdemelte ki. A növényt már az ősi Egyiptomban is ismerték és földalatti gumós termékét az orvoslásban és a táplálkozásban kiterjedten használták és használják.

Számos helyen a túlélés növényének hívják mert 30 gr. földi mandula (naponta) a mindennapi táp és vitál anyag szükségletünket fedezni tudja!

Fogyasztása alkalmas a dió és mandulafélékre allergiások számára,illetve autoimmun kórképekben szenvedőknek is jó alternatívát kínálhat a maglisztek helyett. Viszonylag magas rosttartalma miatt a szénhidrát és cukortartalma lassan szívódik fel,ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják.

A tisztított földi mandula gumót speciális és egyedülálló technológiával hántolják (koptatják),megszabadítva ezzel a héja hordozta fitát,-fitinsav tartalmától, amely diszkonfort érzést okozhat a fogyasztónál. A koptatás során a gumók rosttartalmát az ideális (4-6%) állítják be. A földi mandulát magas olajtartalma és ideális olajsav összetétele miatt nem  tanácsos kipréselni,hiszen olajai hordozzák a jótékony esszenciáját. A hidegsajtolás során visszamaradt földi mandula présmaradék hasonlóan sok más magliszthez,jóval szegényebb tápértékű élelmi anyag. A kellemes (kissé mandula) ízű koptatott gumó élvezeti értéke messze felülmúlja a héjas párjáét. A koptatott gumó őrleményeiből készült sütemények,kenyerek,pékárúk jóval puhábbak,omlósabbak, és magas rosttartalmuk ellenére is könnyebben emészthetőek mint a héjas gumóból készültek.

A koptatott gumó őrlése során különböző frakciójú (szemcseméretű) őrlemények keletkeznek,amelyeket szitálással szétválasztanak,illetve osztályoznak. Ilyen durvább szemcséjű frakció a földi mandula  panír is,amely tökéletesen alkalmas húsételek,zöldségek,gombák, stb. panírozására.Hasonlóképpen viselkedik mint a normál zsemlemorzsa. A földi mandula beltartalmi értékeiben jóval gazdagabb, és árában is kedvezőbb mint a normál közönséges mandula. Gazdag funkcionális élelmi anyag amely a paleo, vegán, LCHF, cukorbeteg, ill. egyéb reform étrendek és diéták meghatározó élelmi anyaga.


Beltartalmi értékek 100 g termékben:
Zsír: 25- 30 g
Ebből:
Telített zsírsav: 1,5g

Omega6 zsírsav:11-13%
Olajsav: 70 – 72%
Energia: 480 – 500 Kcal
Összes szénhidrát: 46 – 48 g

Melyből cukor: 18 – 19 g
Nyers rosttartalom: 6 – 8 g
Fehérje: 5 – 6 g
Keményítő: 24 – 26 g

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Hántolt földi mandula panír 500g” értékelése elsőként