23
március
„5 perces” csokis kalács
Hozzávalók:
1 tk (púpos) Yungas zöldbanán liszt
1 tk szódabikarbóna
3 ek (csapott) jó minőségű natúr Holland kakaópor
1-2 ek méz (vagy eritrit,ill.kókuszvirágcukor)
2 ek kókuszreszelék
1 csésze kókusztej (vagy 1 tk Cocomas kókusztejszín + 100 ml víz)
2 ek zsír
2 tojás
½ citrom friss leve
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.
- Helyezzük az összes összetevőt egy tálba, és jó alaposan keverjük össze, amíg nem kapunk egy jól összeálló massza alapot. (Ennél a receptnél nincs jelentősége az alapanyagok keverési sorrendjének, csak a legvégén adjuk hozzá a citrom levet.)
- Öntsük a keveréket előre kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába, (A fotón őzgerincesbe), majd süssük kb. 40 percig, illetve amíg jól átsül.
Vélemény, hozzászólás?