23
március
Epres-kókuszos pite
Hozzávalók:
3 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 tk vaniliás, stevia-eritritol combó (Vagy 1 ek méz + 1 tk vanilia esszencia)
3 ek zsír (vagy ghee)
3 tojás
1 kis üveg (kb. 8-10 ek) eper lekvár (vagy bármilyen más, -tetszés szerinti ízben)
2 ek (púpos) kókuszreszelék
1 tk mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj (opcionális, pl. a szilvalekvárhoz különösen ajánlott)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjük ki a tepsinket a zsiradékkal.
- Kezdjük el összekeverni a zöldbanánliszttel a zsírt, és fél tk (!) stevia-eritritol combót, ezután adjunk hozzá 1 tojást és a vanília esszenciát,majd folytassuk a keverést,amíg egy jó állagú tésztaalapot nem kapunk.
- Öntsük a tésztaalapot a tepsibe, majd süssük kb 15 percig,míg a tészta egy félig sült állapotba kerül. Utána kenjük a lekvárt a tésztaalap tetejére.
- Verjük fel a megmaradt 2 tojást, és adjuk hozzá a másik fél tk (!) stevia-eritritol combót. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket is, és alaposan keverjük össze.
- Helyezzük rá a feltétet a lekvárra, majd fóliával letakarva süssük 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz. Ha megsült, vegyük ki a sütőből,miután kihűlt,felszeletelve tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?