Epres-kókuszos pite

Categories:Piték

Epres kókuszos zöldbanán pite

Hozzávalók:

3 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 tk vaniliás, stevia-eritritol combó (Vagy 1 ek méz + 1 tk vanilia esszencia)
3 ek zsír (vagy ghee)
3 tojás
1 kis üveg (kb. 8-10 ek) eper lekvár (vagy bármilyen más, -tetszés szerinti ízben)
2 ek (púpos) kókuszreszelék
1 tk mézeskalács fűszerkeverék, vagy fahéj (opcionális, pl. a szilvalekvárhoz különösen ajánlott)



Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjük ki a tepsinket a zsiradékkal.
  2. Kezdjük el összekeverni a zöldbanánliszttel a zsírt, és fél tk (!) stevia-eritritol combót, ezután adjunk hozzá 1 tojást és a vanília esszenciát,majd folytassuk a keverést,amíg egy jó állagú tésztaalapot nem kapunk.
  3. Öntsük a tésztaalapot a tepsibe, majd süssük kb 15 percig,míg a tészta egy félig sült állapotba kerül. Utána kenjük a lekvárt a tésztaalap tetejére.
  4. Verjük fel a megmaradt 2 tojást, és adjuk hozzá a másik fél tk (!) stevia-eritritol combót. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket is, és alaposan keverjük össze.
  5. Helyezzük rá a feltétet a lekvárra, majd fóliával letakarva süssük 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz. Ha megsült, vegyük ki a sütőből,miután kihűlt,felszeletelve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Vásárlói üzenet*

Név:*
Email*
URL