23
március
Sütőtökös-spenótos zöldbanánmuffin
Hozzávalók:
2 ek (púpos) Yungas zöldbanánliszt
1 tk (csapott) útifűmaghéj liszt
2 db banán pépesítve
20 dkg sütőtök püré
3 ek (púpos) kókuszliszt
4 ek (púpos) spenót püré
1 teáskanál vanília őrlemény vagy esszencia
2 db tojás
1 tk szódabikarbóna
½ citrom frissen facsart leve
2 tk (csapott) fahéj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
- Egy tálba adjuk össze a spenót pürét, a tojást, a sütőtök pürét, és a kókuszlisztet, és a banánpürét, majd keverjük addig amíg viszonylag sima tésztát nem kapunk,
- Egy külön tálba pedig keverjük össze a zöldbanánliszttel a szódabikarbónát, a sütőport,a fahéjat és a vanília kivonatot, az útifűmaghéj lisztet.
- Miután ez megvan, öntsük egybe,és alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, legvégén a citromlével. (kis vízzel hígítható, ha száraznak tűnne a tészta)
- Tegyük a tésztát a muffin papírokba és süssük 15-20 percig. (Tűpróba!)
Vélemény, hozzászólás?